Prudential office Singapore | Space Matrix case study | United Workplace

Spotlight on Space Matrix’s innovative and atmospheric design that has transformed Prudential’s staid Singapore office.

Prudential Assurance Company wanted to revamp its Singapore office, transforming it into a ground-breaking tech-enabled workspace. The new facility had to support the trend towards activity-based working, offering the 800-plus staff more than the typical office environment they were used to.

The new space provides more collaboration areas, relaxation zones and an inspiring interior that encapsulates the company’s brand values. Space Matrix introduced experiential design features to promote employee wellness, such as a water tunnel and lush green tunnel located in central linkways. The linkways lead to a peaceful setting in the form of a Zen garden and reflection pools, which surround meeting rooms.

Four massive timber domes housing a barista and collaboration spaces underneath, both open and enclosed, are strategically placed to welcome employees from the main lift lobbies. They are accessible from the featured staircase which connects the two levels. The design was inspired by cocoon seeds found in nature.

Read full case study

76,000

sq ft

Singapore

Asia