LinkedIn offices | workplace design India | United Workplace

Spotlight on Space Matrix’s colourful, eclectic workspace for social media network LinkedIn, designed to inspire and connect.

LinkedIn, the largest online social media network for professionals, was moving to a new office to accommodate a growing headcount and allow for the creation of a workspace in sync with its global standards, culture and values.

Space Matrix designed an environment with self-sufficient neighbourhoods, each unique and equipped with an array of spaces for both work and recreation. The neighbourhoods are interconnected by ‘project corridors’ suited to project-based teams. Other shared facilities include a cafeteria, refreshment areas, medical room, game rooms, music room and gym, all designed to provide opportunities to interact. The colourful, eclectic design creates a series of diverse spatial experiences woven together by a common thread expressing LinkedIn’s brand identity and culture.

Space Matrix collaborated with Steelcase to develop customised height-adjustable workstations, with partitions that can be raised or lowered depending on whether collaborative or focused working is required.

Read full case study

160,000

sq ft

Bangalore

India